AMBASADOR NEBENZJA: SAD pokušavaju da uvuku u sukob najveće zemlje Bliskog istoka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 02. 2024. u 23:47

RUSIJA smatra napade SAD na Siriju i Irak za pokušaj aktuelne američke administracije da poboljša svoj imidž, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

АМБАСАДОР НЕБЕНЗЈА: САД покушавају да увуку у сукоб највеће земље Блиског истока

Foto: AP Photo/Richard Drew

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da uvuku velike bliskoistočne države u sukob.

-Napadom na objekte, navodno, proiranskih grupa u Iraku i Siriji skoro bez pauze u poslednje vreme, SAD pokušavaju da namerno uvuku najveće zemlje Bliskog istoka u regionalni sukob, rekao je Nebenzja, govoreći na sednici održanoj na inicijativu Rusije u vezi sa američkim udarima na Irak i Siriju na sastanku Saveta bezbednosti UN.

Takođe je dodao da postupci Anglosaksonaca na Bliskom istoku predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti i podrivaju svetski poredak zasnovan na vladavini univerzalnog međunarodnog prava i centralnoj ulozi Ujedinjenih nacija.

Podsetimo, Amerika je 2. februara započela agresiju na Siriju, a bombardovani su i ciljevi na teritoriji Iraka. Prema poslednjim podacima, u napadu je poginulo 10 ljudi, a 18 je ranjeno.Američka vojska saopštila je da je pogodila više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji i da su u napadima korišćeni brojni avioni, uključujući bombardere dugog dometa koji su doleteli iz SAD.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu