IPAK PALO PRIZNANJE: Huti izveli raketni napad na jug ove zemlje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 02. 2024. u 23:16

HUTI iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, rekao je Jahja Sari, portparol pokreta.

ИПАК ПАЛО ПРИЗНАЊЕ: Хути извели ракетни напад на југ ове земље

Foto: Depositphotos

Sari je za tv kanal Al Masira rekao da su ''oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte neprijatelja u oblasti Eilat na jugu okupirane Palestine“.

Prethodno su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je njihova protivvazdušna odbrana presrela raketu zemlja-zemlja iznad Crvenog mora. 

Pres služba IDF-a je saopštila da je izraelska vojska koristila protivvazdušni odbrambeni sistem ''Arrow'' za presretanje raketa.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, Huti sa sedištem u Jemenu upozorili su da će izvesti napade na izraelsku teritoriju i da će zabraniti svim brodovima povezanim sa jevrejskom državom plovidbu preko Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb do okončanja operacije u palestinskoj enklavi. 

Od sredine novembra 2023. jemenska pobunjenička grupa napala je desetine civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)