TRI VERZIJE: Otkud Vašington postu informacije o navodnom sastanku Zelenskog i Zalužnog?

Novosti online

02. 02. 2024. u 11:24

MOGUĆE je da Sjedinjene Američke Države prisluškuju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog ili dobijaju informacije o njihovim razgovorima, uključujući i od njih samih, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ТРИ ВЕРЗИЈЕ: Откуд Вашингтон посту информације о наводном састанку Зеленског и Залужног?

Foto: Profimedia/Ilustracija

„Verzija A: Svedoci razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija B: Učesnici razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija V: Amerikanci prisluškuju učesnike razgovora“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući navode Vašington posta, koji je, pozivajući se na „visokorangirani ukrajinski izvor“ objavio da su Zelenski i Zalužni razgovarali 29. januara.

Prema pisanju izdanja, Zalužni je dao do znanja Zelenskom da je malo verovatno da će se, u slučaju njegove smene, situacija na frontu brzo popraviti.

„Blumberg“ piše da su nesuglasice između predsednika Ukrajine i Zalužnog nastale još u prvim mesecima sukoba u Ukrajini. Prema podacima agencije, njihove nesuglasice su nastale zbog različitih pristupa sukobu. Zelenski, navodno, insistira na „hrabrim“ akcijama, a Zalužni je konzervativniji. Pritom, SAD smatraju da neslaganja između civilne vlasti i vojske usporavaju donošenje odluka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)