BAJDEN U PROBLEMU: Rezultati nove ankete za brigu šefa Bele kuće

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:20

UPRKOS tome što su poruke iz Bele kuće o sve boljim ekonomskim pokazateljima pozitivno uticale na američko glasačko telo, to ipak nije uticalo na porast rejtinga predsednika SAD Džozefa Bajdena, rezultati su nove ankete AP-NORC.

БАЈДЕН У ПРОБЛЕМУ: Резултати нове анкете за бригу шефа Беле куће

Foto AP

Trideset pet odsto ispitanika smatra da je nacionalna ekonomija dobra, što je poboljšanje od pet procenata od prethodne ankete realizovane u decembru 2023, i 10 posto od januara 2023. godine.

I demokrate i republikanci će ekonomiju okarakterisati kao dobru u poređenju s prošlim januarom. Međutim, dok 58 odsto demokrata sada ima pozitivno mišljenje o njoj, isto misli samo 15 posto republikanaca. 

Ali samo 38 odsto anketiranih, mahom demokrata, pozitivno ocenjuje Bajdenovo predsednikovanje, a još manje ispitanih, njih 35 odsto, misli da on dobro vodi ekonomiju SAD.

Javnost slično razmišlja i o njegovim spoljnopolitičkim poslovima, ali i konkretnim odnosom s Kinom.

Takođe, demokrate starosti od 18 do 39 godina imaju znatno manje blagonaklon stav o Bajdenu u poređenju sa starijim pristalicama Demokratske partije, posebno na temu ekonomije i spoljne politike.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.152 osobe između 25. i 29. januara 2024.

Bajdenov rejting skoro godinu dana nije prešao 40 odsto, a rezultati nove ankete objavljeni su u trenutku kada je sve izvesnije da će se predsednička trka (opet) voditi između sadašnjeg i bivšeg lidera SAD Donalda Trampa.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo