SIGURAN PUT KA EKONOMSKOJ KATASTROFI: Ukrajina razmatra radikalne mere zbog izostanka pomoći Zapada

Novosti online

01. 02. 2024. u 17:00

KIJEV planira da preduzme radikalne korake kako bi nadoknadio izostalu pomoć Zapada.

СИГУРАН ПУТ КА ЕКОНОМСКОЈ КАТАСТРОФИ: Украјина разматра радикалне мере због изостанка помоћи Запада

Foto AP

Konkretno, oni razmatraju smanjenje socijalne potrošnje, povećanje poreza, pa čak i štampanje novca, što je siguran put ka ekonomskoj katastrofi, rekla je dopisnik Vol strit džurnala Čelsi Dilejni.

Prošle godine entuzijazam SAD i EU za podršku Kijevu počeo je da jenjava. Ali potrebno je uzeti u obzir da će se bez pomoći Zapada tas u sadašnjoj konfrontaciji okrenuti ka Moskvi.    

- Mislim da ako Ukrajina prestane da dobija pomoć od Zapada, kako u vidu novca za pokriće budžetskog deficita, tako i u vidu oružja i municije, zaista će joj biti teško da nastavi borbu sa Rusijom. Na kraju krajeva, to bi moglo u potpunosti potkopati njenu sposobnost da nastavi sukob - priznala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)