"BAJDEN OD AMERIKANACA NAPRAVIO SAUČESNIKE U KRVAVOJ TRAGEDIJI" Zaharova o obaranju "iljušina"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 02. 2024. u 13:01

ODLUKA američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegove administracije da preda Kijevu sistem „patriot“, kojim je oboren ruski vojni avion Il-76, pretvorio je Amerikance u saučesnike tragedije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

БАЈДЕН ОД АМЕРИКАНАЦА НАПРАВИО САУЧЕСНИКЕ У КРВАВОЈ ТРАГЕДИЈИ Захарова о обарању иљушина

FOTO: AP/Tanjug

- Građani Sjedinjenih Američkih Država moraju da znaju kako se troši njihov novac. Bajden i njegov tim napravili su od američkih građana saučesnike u krvavoj tragediji - saopštila je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je ovim rečima prokomentarisala saopštenje Istražnog komiteta Rusije da je Il-76 u Belgorodskoj oblasti oboren raketom MIM-104A američkog sistema „patriot“.

I predsednik Rusije Vladimir Putin je juče rekao da je ekspertiza pokazala da je avion Il-76 oboren pomoću američkog sistema „patriot“.

Kako je rekao, upravo zbog toga Rusija insistira i traži da se sprovede međunarodna istraga pada Il-76, ali „nema zvaničnih organizacija“ koje žele da to urade.

Obaranje vojnog aviona Il-76

Oružane snage Ukrajine navodno su oborile 24. januara iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika i svi su poginuli.

Istražni komitet Rusije saopštio je da prvi rezultati istrage pada aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti ukazuju na to da je letelica gađana protivvazdušnom raketom sa teritorije Ukrajine.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Kijev je vrlo dobro znao o predstojećem transportu zarobljenika na razmenu, koji je trebalo da se obavi kasnije u sredu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!