UPUCAN TRAMPOV SARADNIK: Lekari mu se bore za život, policija likvidirala napadača

Милица Шкорић
Milica Škorić

31. 01. 2024. u 08:11

MAJK Gil, član administracije nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, nalazi se u kritičnom stanju nakon što je upucan u Vašingtonu.

УПУЦАН ТРАМПОВ САРАДНИК: Лекари му се боре за живот, полиција ликвидирала нападача

Foto: Tanjug/AP

Gil je teško ranjen tokom pokušaja krađe automobila.

Napad se dogodio oko 17.45 časova u ponedeljak po lokalnom vremenu, a napadač je potom ubio jednu osobu, pokušavajući da ukrade drugo vozilo. Policija ga je potom likvidirala.

Kako javljaju američki mediji, Gil, koji je otac troje dece, upucan je dok je čekao da pokupi svoju suprugu. Bio je u vozilu kada su u njega ispaljeni hici.

Trampov saradnik je uspeo ranjen da izađe iz automobil, a potom se srušio. Gil je bio glavni operativni direktor Komisije za trgovinu tokom vremena Donalda Trampa u Beloj kući.

Portparol porodice je potvrdio da je došlo do pucnjave i ranjavanja i da je Gil u kritičnom stanju, a jedan od svedoka rekao je da je Gilova supruga dotrčala do ranjenog Majka i držeći ga za ruku, pitala šta se dogodilo, ali da on nije uspeo da joj odgovori.

Osumnjičeni za ranjavanje Gila pokušao je da ukrade vozila u Vašingtonu i Merilendu i ubio je najmanje jednu osobu.

Osumnjičeni je treći put bezuspešno pokušao da otme vozilo u Trećoj ulici, pre nego što je ukrao automobil osobe koju je ubio.

Policajci u Nju Keroltonu u Merilendu, predgrađu Vašingtona, jutros su ubili osumnjičenog. Još nije imenovan, preneo je Foks 5DC.

Džefri Kerol, pomoćnik šefa policije Vašingtona, rekao je da je čovek imao kriminalni dosije i da je izgledalo da je u trenutku napada prolazio kroz psihičku krizu.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!