POTRES U NEMAČKOJ, ERDOGAN OSNOVAO STRANKU: "To je poslednja stvar koja nam je trebala"

Novosti online

30. 01. 2024. u 16:26

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan pokrenuo je političku stranku za „ljude stranih korena“ u Nemačkoj koja bi trebalo da se „suprotstavi antimuslimanskom rasizmu“.

ПОТРЕС У НЕМАЧКОЈ, ЕРДОГАН ОСНОВАО СТРАНКУ: То је последња ствар која нам је требала

Foto: Turkish Presidency via AP, File

Erdogan je najavio da će Demokratska alijansa za različitost i buđenje (DAVA), koja je zvanično osnovana 7. januara, učestvovati na evropskim izborima koji se održavaju u junu ove godine.

Osnivanje stranke, koja je, kako piše Dejli mejl, produžnica Erdoganove Partije pravde i razvoja (AKP) u Turskoj, odmah je izazvalo reakcije i zabrinutost među partijama u Berlinu.

- Erdoganov ogranak koji se ovde kandiduje za izbore je poslednja stvar koja nam treba - rekao je Džem Ozdemir, nemački ministar poljoprivrede, koji ima tursko migrantsko poreklo, na društvenoj mreži Iks.

- Ogranak Erdogana i AKP u Nemačkoj bio bi još jedna ekstremna partija u zemlji - napisao je Jens Špan, zamenik lidera najveće opozicione stranke, Hrišćansko-demokratske unije (CDU), istoj društvenoj mreži.

Ovo dolazi nakon što je prošlog meseca izmenjen zakon koji je omogućio onima koji žive van EU da imaju dvojno državljanstvo u Nemačkoj, što bi potencijalno dalo pravo glasa za 1,5 miliona Turaka koji žive u Nemačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!