SUNAK: Napadi na Hute bili u samoodbrani i odgovor na neposrednu pretnju

A. V. V.

23. 01. 2024. u 15:29

BRITANSKI premijer Riši Sunak izjavio je danas da jemenska grupa Huti i dalje predstavljaju stalnu i neposrednu pretnju komercijalnom brodarstvu i britanskim partnerima. On je istakao da su poslednji napadi američke i britanske vojske na Hute bili izvedeni u samoodbrani.

СУНАК: Напади на Хуте били у самоодбрани и одговор на непосредну претњу

Tanjug

- Postupili smo u skladu sa međunarodnim pravom, u samoodbrani i kao odgovor na neposrednu pretnju. Mete su pažljivo odabrane - rekao je Sunak danas u Donjem domu britanskog parlamenta.

Prvi čovek britanske vlade precizirao je da su Huti izveli još najmanje 12 napada od prvih udara 11. januara.

- Želim da budem vrlo jasan. Mi ne tražimo konfrontaciju. Velika Britanija ne može da stoji po strani i dozvoli da napadi Huta prođu tek tako. Nečinjenje je, takođe, izbor - rekao je Sunak, prenosi Bi-Bi-Si.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima