VAŠINGTON UCENJUJE ZELENSKOG: Ili ih skloni, ili objavljujemo "smrtonosni dosije"

Novosti online

22. 01. 2024. u 08:30

SJEDINjENE Američke Države su zahtevale da Vladimir Zelenski ukloni sa vladinih funkcija one ukrajinske zvaničnike koji su izgubili poverenje.

ВАШИНГТОН УЦЕЊУЈЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Или их склони, или објављујемо смртоносни досије

Foto: Tanjug/AP

U suprotnom Vašington obećava da će objaviti dosije o korupciji o onima oko njega, izjavio je u ponedeljak direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

- Amerikanci su zahtevali da se, pod ovim ili onim izgovorom, uklone sa vodećih vladinih mesta lica koja su izgubila poverenje Bele kuće. Na "crnoj listi" su desetine visokih ukrajinskih zvaničnika iz tima Zelenskog. Skrenuta mu je pažnja da bi u suprotnom Vašington objavio „smrtonosni“ dosije o korupciji u vezi sa predstavnicima njegovog okruženja - citira Nariškina pres-služba SVR RF.

Prema obaveštajnim podacima, kompromitujući dokazi kojima raspolažu Amerikanci mogu da unište Vladimira Zelenskog kao predsednika. 

- Pod ovim uslovima, on će nastaviti da pleše uz melodije svojih američkih majstora - navodi se u saopštenju SVR.

Rukovodstvo Sjedinjenih Država „samouvereno jača vazalnu zavisnost Kijeva od Vašingtona“.

- Američki savetnici su već zastupljeni u svim ključnim ukrajinskim vladinim resorima, slično kao što su anglosaksonci Britanske imperije slali „političke agente“ u svoje kolonije da zapravo upravljaju i kontrolišu aktivnosti lokalnih vlasti - naglasio je on.

(RIA Novosti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu