OSUDE DVOSTRUKIH ARŠINA AMERIKE: "SAD ne može da poziva na uzdržanost, dok podržava izraelski rat u Gazi"

Novosti online

15. 01. 2024. u 22:12

SJEDINjENE Države ne mogu da pozivaju na uzdržanost dok podržavaju izraelski rat u Gazi, rekao je iranski ministar spoljnih poslova, pozivajući na diplomatsko rešenje sukoba u enklavi.

ОСУДЕ ДВОСТРУКИХ АРШИНА АМЕРИКЕ: САД не може да позива на уздржаност, док подржава израелски рат у Гази

Foto: Tanjug/AP

Hosein Amirabdolahijan je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa indijskim kolegom pozvao američke zvaničnike "da ne vezuju bezbednost i nacionalne interese SAD za sudbinu izraelskog premijera koji pada".

Islamska Republika podržava palestinsku grupu Hamas u njenom ratu sa Izraelom, a Teheran optužuje Sjedinjene Države da podržavaju ono što nazivaju izraelskim zločinima u Gazi, pojašnjava Rojters.

Amirabdolahijan je rekao da će Huti pobunjenici koje podržava Iran nastaviti sa napadima u Crvenom moru "sve dok traje genocid u Gazi".

- Viši zvaničnici u jemenskoj Sani (hutski lideri) rekli su nam da će sve dok traje genocid u Gazi, preduzimati mere da spreče kretanje izraelskih brodova ili brodova koji idu ka Tel Avivu - rekao je on i dodao da su Huti uverili Teheran da "neće izazvati nikakav poremećaj u pomorskoj bezbednosti".

Američki predsednik Džozef Bajden u petak je nazvao jemenske Hute "terorističkom" grupom, nakon što su američki i britanski ratni avioni, brodovi i podmornice preko noći izveli desetine vazdušnih napada širom Jemena. Jemenski huti su zapretili "snažnim i efikasnim odgovorom".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost