"AMERIKA I BRITANIJA POKUŠAVAJU CRVENO MORE DA PRETVORE U MORE KRVI": Erdogan osudio napade na jemenske pobunjenike

Novosti online

12. 01. 2024. u 13:28

STIGLA je prva reakcija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na sinoćne udare Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva na vojne mete jemenskih pobunjenika Huta, koje podržava Iran.

АМЕРИКА И БРИТАНИЈА ПОКУШАВАЈУ ЦРВЕНО МОРЕ ДА ПРЕТВОРЕ У МОРЕ КРВИ: Ердоган осудио нападе на јеменске побуњенике

Foto: Profimedia

- Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo pokušavaju da pretvore Crveno more u more krvi. Vidimo da se Huti vrlo uspešno brane od tih udara - rekao je Erdogan, dodavši da su udari zapadnih sila "disproporcionalno korišćenje sile".

Krajem prošle godine Huti su u Crvenom moru počeli da napadaju komercijalne brodove kako bi iskazali podršku palestinskom Hamasu u borbi protiv izraelskih oružanih snaga u okupiranom Pojasu Gaze.

U takvim uslovima mnogi brodari preusmerili su brodove preko Rta dobre nade, a SAD je inicirao međunarodnu misiju koja bi trebalo da zaštititi plovidbu. U noći na petak američke i britanske oružane snage napale su vojne ciljeve u Jemenu, a Huti su najavili odgovor.

Sve najnovije informacije iz Jemena čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

BONUS BIDEO: POTRAGA ZA TELIMA U RUŠEVINAMA KAN JUNISA: Lokalno stanovništvo izvlači mrtve i ranjene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove