GALANT NAJAVIO: Izrael će intenzivirati operacije oko Kan Junisa, pritisak i na Irak

Tanjug

09. 01. 2024. u 20:48

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant poručio ja danas da će Izrael intenzivirati svoje operacije oko grada Kan Junis na jugu Pojasa Gaze.

ГАЛАНТ НАЈАВИО: Израел ће интензивирати операције око Кан Јуниса, притисак и на Ирак

Tanjug

-Operacije u regionu Kan Junisa će se intenzivirati i nastaviti sve dok ne pronađemo vođstvo Hamasa i izraelski taoci ne budu oslobođeni, rekao je Galant na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da je povećanje pritiska na Irak ključno i da može da spreči eskalaciju i širenje sukoba na ostatak Bliskog istoka.

Prema njegovim rečima, prioritet Izraela je da omogući povratak svojih stanovnika na sever zemlje, gde traju borbe između izraelske vojske i libanske militantne grupe Hezbolah.

 

IZRAEL POSVEĆEN UKLANjANjU HAMASA

Ministar ratnog kabineta Ganc poručio Blinken Izraelu da je posvećen uklanjanju Hamasa kao pretnje Ministar ratnog kabineta Beni Ganc tvitovao je da je danas na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom istakao da je „Izrael posvećen okončanju zadatka otklanjanja pretnje Hamasa na jugu i donošenja promene situacije na severu zemlje da omogući povratak stanovnika.”

Portparol Stejt departmenta Metju Miler kaže da je Blinken — pored razgovora sa Gancom o oslobađanju talaca i demontiranju terorističke infrastrukture Hamasa — „podvukao hitnu potrebu da se zaštite životi civila i ubrza isporuka humanitarne pomoći Palestincima u Gazi, uključujući kroz efikasan mehanizam za dekonflikt“.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!