"KAO VRATA PAKLA" Najnovije vesti iz Ukrajine: Iscrpljena VSU u velikim problemima

Novosti online

08. 01. 2024. u 20:20

KAKO su vojnici i komandanti Oružanih snaga Ukrajine na širokom području centralnog i istočnog fronta rekli Njujork tajmsa, ruski napadi su postali toliko intenzivni da delovanje blizu linije fronta nikada nije bilo tako opasno.

КАО ВРАТА ПАКЛА Најновије вести из Украјине: Исцрпљена ВСУ у великим проблемима

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ukrajinske trupe duž većeg dela linije fronta od 1.000 kilometara zvanično su u defanzivi. Ali borbe ne jenjavaju jer su ruske trupe sada prešle u ofanzivu.

Zamenik komandanta bataljona Oružanih snaga Ukrajine, pozivni znak Šira, priznao je da je ukrajinska vojska „fizički iscrpljena“.

Vojnici, koji su dobro navikli na rusku artiljerijsku vatru, rekli su da od marta svedoče dodatnu razornu moć kliznih bombi koje mogu da unište podzemne bunkere.

- Kao da avion pada na vas. Kao vrata pakla - rekao je jedan od vojnika.

U tekstu se napominje da vojnici ukrajinskih oružanih snaga moraju da se kreću pažljivo i da žive uglavnom u podrumima, držeći se van vidokruga ruskih snaga. To se dešava zbog pretnje ruskih kamikaza dronova, koji često primoravaju ukrajinsku vojsku da napusti opremu na liniji fronta i deluje peške.

I ruska i ukrajinska vojska koriste bespilotne letelice za praćenje i gađanje ciljeva. Istovremeno, vojska Oružanih snaga Ukrajine priznala je da je mnogo dronova izgubljeno zbog elektronskog ratovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)