FRANCUSKI GENERAL PORUČIO: Putinu se smeši pobeda, uradio je sve što treba (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 01. 2024. u 17:00

MOSKVA može da pobedi Kijev već ove godine, zato što je predsednik Vladimir Putin znatno ojačao rusku vojsku, ukazuje bivši načelnik Generalštaba francuskog vazduhoplovstva general Žan-Pol Palomero za kanal LCI.

ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОРУЧИО: Путину се смеши победа, урадио је све што треба (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Na pitanje voditelja da li bi trenutna situacija mogla da dovede do konačnog gubitka Ukrajine 2024. godine, general je odgovorio potvrdno.

-Da, može. Izjave ukrajinskih generala nisu iznenađujuće. Neki će možda pomisliti da ovo zvuči kao lažno upozoravanje i poklič 'vuk, vuk', ali ja ne mislim tako, kaže general.

U prilog skoroj pobedi Rusije je i to što je, kako kaže, u njena vojna moć u usponu, a jaz između ruske i ukrajinske vojske sve je veći.

-Vladimir Putin je značajno povećao vojni budžet, podigao je zemlju na noge. Takođe je značajno povećao broj vojnika u armiji i ojačao vojnu industriju, ističe general.

S druge strane, Ukrajina nije u stanju da popuni svoje tehničke i ljudske resurse, dodaje. Njoj nedostaje i efikasna podrška sa Zapada u "najvažnijem trenutku", primećuje general.

Dugo najavljivana letnja kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je propala, a ruske trupe su postigle značajne uspehe u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruska vojska je prošlog meseca potpuno oslobodila Marjinku u DNR, a pored toga je zauzela važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju, potisnuvši neprijatelja odatle.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel postaju "umorni" od ukrajinske krize, a podrška režimu predsednika Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već nagovaraju Kijev da razmisli o tome čega bi mogao da se odrekne zarad postizanja mira u pregovorima sa Rusijom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)