NEMAČKI GENERAL SMATRA DA ĆE 2024. GODINA BITI ODLUČUJUĆA U UKRAJINI: Trenutno inicijativu imaju Rusi

Novosti online

04. 01. 2024. u 19:52

PREDSTOJEĆA, 2024. godina, biće odlučujuća u sukobu u Ukrajini, izjavio je nemački general u penziji Roland Kater za televiziju „Velt“.

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ СМАТРА ДА ЋЕ 2024. ГОДИНА БИТИ ОДЛУЧУЈУЋА У УКРАЈИНИ: Тренутно иницијативу имају Руси

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mislim da će ovo biti odlučujuća godina u vojnom smislu. Treba veoma realno proceniti – da li će Ukrajina uspeti da preuzme inicijativu? Trenutno imam utisak da u velikoj meri inicijativu imaju Rusi - rekao je Kater.

On takođe smatra da će se, paralelno s tim, 2024. godine pokretati pitanje o mogućnostima za diplomatsko rešenje sukoba.

Oružane snage Ukrajine od 4. juna preduzimale su neuspešne pokušaje kontraofanzive. Ruska strana je više puta isticala da, uprkos velikim gubicima, ofanziva nije donela značajnije rezultate Kijevu. Pokušavajući da opravdaju manjak uspeha u zoni borbenih dejstava, ukrajinske vlasti su više puta optuživale NATO da ne isporučuje dovoljno oružja, na šta su zvaničnici Alijanse odgovorili da je Kijevu isporučeno sve što mu je neophodno.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je 26. decembra da je glavni zadatak specijalne vojne operacije u 2023. godini – sprečavanje kontraofanzive ukrajinskih Oružanih snaga – uspešno završen.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu