UKRAJINSKI GENERAL TARNAVSKI: “Rusi povećali broj udara sa planirajućim bombama” (VIDEO)

Novosti online

31. 12. 2023. u 18:11

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije ne samo da nisu prestale da koriste vođene bombe protiv položaja ukrajinskih Oružanih snaga, već su i povećale broj udara. Ovo je izjavio komandant operativne grupe Tavrija general Aleksandr Tarnavski.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ТАРНАВСКИ: “Руси повећали број удара са планирајућим бомбама” (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ruska avijacija aktivno koristi navođene bombe, posebno na donjeckom pravcu. Ranije su se pojavile informacije o navodnom prekidu udara podesivim avio-bombama ne odgovaraju stvarnosti, to je bio pokušaj Kijeva da priželjkivanje predstavi kao stvarnost. Tako Tarnavski potvrđuje da su bombe letele na položaje ukrajinskih oružanih snaga i da nastavljaju da lete. Prema njegovim rečima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u jednom danu izvele 16 vazdušnih udara, skoro sve u blizini Donjecka.

-16 vazdušnih napada dnevno. Svi osim jednog su u Donjeckoj oblasti, izjavio je general.

Osim toga, kopneni napadi ruskih trupa ne prestaju, situacija je teška na skoro celoj liniji borbenog kontakta. Oružane snage Rusije su najaktivnije u oblasti Avdejevke i Marinke; komanda Oružanih snaga Ukrajine je prinuđena da prebacuje rezerve iz drugih pravaca, efektivno slabeći neke oblasti.

Ranije se Tarnavski požalio da ukrajinske oružane snage nemaju dovoljno artiljerijskih granata, ali su ruske trupe naučile da se bore sa visoko preciznim američkim granatama.

(TV Forum)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)