ZELENSKI OTKRIO VOJNI PLAN ZA 2024: Proizvodićemo više oružja (VIDEO)

Novosti online

31. 12. 2023. u 18:32

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je od vojske dobio vojni plan za 2024. godinu, za koji su prethodno glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij i jedan od poslanika Rade David Arahamija rekli da ne postoji.

ЗЕЛЕНСКИ ОТКРИО ВОЈНИ ПЛАН ЗА 2024: Производићемо више оружја (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ovakvo neslaganje je izazvalo osudu dela javnosti.

Ukrajina je, prema rečima Zelenskog, spremna da u narednoj godini proizvede više oružja, a već postoji i "jasan plan rada za januar na međunarodnom nivou", prenele su "RIA Novosti".

Vest je usledila nakon jednog od najmasovnijih ruskih napada na Ukrajinu od početka SVO, koji se desio u petak. Napadi su izazvali lavinu komentara na društvenim mrežama, a o lošem stanju u Ukrajini oglasili su se i pojedini aktuelni ili bivši zvaničnici.

Tako je, na primer, jedna od savetnica Zalužnija dobila otkaz, nakon što je javnosti poručila da ljudi ne treba da brinu što njihovi sinovi idu na front, jer će svi ionako umreti, a oglasio se i savetnik bivšeg predsednika Ukrajine, koji je pozvao na smenu Zelenskog i ukrajinskog ministra odbrane Rustema Umerova, budući da oni, kako kaže, nisu u stanju da zaštite zemlju od ruskih napada.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)