"VOJNICI VIDE ŠTA SE DEŠAVA" Lukašenko o jedinoj šansi koju ima Zelenski: Ako je ne iskoristi, biće to sveopšta propast

Novosti online

25. 12. 2023. u 17:45

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski počeo je da shvata da je politički način rešavanja sukoba u Ukrajini jedini, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ВОЈНИЦИ ВИДЕ ШТА СЕ ДЕШАВА Лукашенко о јединој шанси коју има Зеленски: Ако је не искористи, биће то свеопшта пропаст

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Smatram da je jedina šansa (da se nađe političko rešenje situacije u Ukrajini u 2024. godini) da se sa njima (vlastima u Kijevu) radi bliskije kako bi shvatili da je to jedina šansa. Ako je ne iskoriste, biće to sveopšta propast - rekao je Lukašenko novinarima.

Prema njegovim rečima, sada to dopire i do političara.

- Vojska uvek vrši pritisak, vojnici vide šta se dešava. Pritisak je veoma veliki. Vi ste sigurno na konferenciji za novinare Zelenskog primetili da on počinje da shvata - ocenio je beloruski lider.

Lukašenko je takođe prokomentarisao izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja koji je pozvao članice EU da se spreme na dugotrajan sukob sa Rusijom, naglasivši da ni Moskvi ni Minsku nije do novog sukoba sa NATO.

- Nije nam do novog sukoba sa Alijansom. Treba i ovim postojećim da se pozabavimo. Posebno sada, kada se situacija odvija povoljno ne samo za nas, već i za njih, kako ne bi izgubili Ukrajinu - istakao je on.

Pored toga, Lukašenko je saopštio da je sve rusko taktičko nuklearno oružje „na svom mestu, u dobrom stanju“, kao i da se vojnici svakodnevno obučavaju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)