BAJDENU SE OVAJ KOMENTAR NEĆE SVIDETI: Prognoze Volodina za ekonomiju SAD nisu tako sjajne

Tanjug

24. 12. 2023. u 09:18

PREDSEDNIK ruske Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da SAD više nisu ekonomski lider.

БАЈДЕНУ СЕ ОВАЈ КОМЕНТАР НЕЋЕ СВИДЕТИ: Прогнозе Володина за економију САД нису тако сјајне

Vjačeslav Volodin, Foto AP

- Svi pokušaji da se to vrati pokretanjem oružanih sukoba, trgovinskim i ratovima sankcijama, organizovanjem terorističkih napada i uništavanjem evropske ekonomije, nisu dali rezultate - napisao je Volodin na Telegramu.

On smatra da SAD, pošto su shvatile da su sankcije protiv Rusije neefikasne, sada prete da će banke širom sveta isključiti iz svog finansijskog sistema zbog njihovog kršenja, a takve mere, kako navodi, samo podrivaju poverenje u Vašington, prenosi RIA Novosti.

Volodin je kazao da će ostale zemlje, obezbeđujući svoju finansijsku sigurnost, sada aktivnije napuštati dolar kao svetsku rezervnu valutu.

Podsećamo, predsednik SAD Džozef Bajden u petak je potpisao uredbu kojom se proširuje pravni osnov za uvođenje sankcija protiv Rusije.

Uredba, između ostalog, omogućava da iz finansijskog sistema budu isključene banke koje pomažu Moskvi da zaobiđe sankcije protiv svog vojno-industrijskog kompleksa.

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024