SVE IM DIRAJ, ZELENSKOG NE: Ludilo u Kanadi - izvinjenje zbog karikature (FOTO)

Novosti online

23. 12. 2023. u 20:22

LIST "Toronto San" se izvinio zbog objavljivanja karikature na kojoj je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski prikazan kako džepari predsednika SAD Džozefa Bajdena.

СВЕ ИМ ДИРАЈ, ЗЕЛЕНСКОГ НЕ: Лудило у Канади - извињење због карикатуре (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Karikatura autora Gerija Varvela štampana je nedelju dana nakon što je Zelenski otputovao u Vašington u nadi da će ubediti kongresmene da usvoje Bajdenov predlog zakona o dopunskim finansijama koji podrazumeva više od 60 milijardi za Kijev.

Crtež su osudili ukrajinski aktivisti, a direktor Kanadsko-ukrajinske fondacije Jaroslav Baron optužio je novine da "vređaju ukrajinsko dostojanstvo", održavaju "antisemitske stereotipe" i pomažu "propagandne napore" ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kanadski premijer Džastin Trudo, koji je pre tri meseca u kanadskom parlamentu aplaudirao ukrajinskom nacisti Jaroslavu Hunki, takođe smatra da je karikatura "antisemitska".

Suočen sa pritiskom, "Toronto san" je ipak odlučio da se izvini, ali i da ne objavljuje više radove Gerija Varvela.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu