AMERIČKI VOJNI EKSPERT: “Ruski Su-35s opasni protivnik savremenim lovcima SAD”

Novosti online

21. 12. 2023. u 19:55

U SAD je ruski višenamenski lovac Su-35S prepoznat kao konkurent američkim lovcima, uključujući čak i F-35. Peter Suciu, kolumnista The National Interest, piše o tome.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: “Руски Су-35с опасни противник савременим ловцима САД”

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ruski lovac Su-35S je dalji razvoj lovca Su-27, u stvari, to je modernizovani sovjetski avion Flanker koji je pretrpeo neke izmene, kaže američki stručnjak. Napravljen je za izvoznu prodaju, ali je osvojio svoje mesto u Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, ušao je u službu 2014. godine. Danas se Su-35S pozicionira kao „pouzdani protivnik“ savremenih američkih lovaca, iako je razvijen kao odgovor na F-16.

-Ovaj lovac generacije 4++, koji je NATO označio Flanker-E, pokazao se kao veoma pouzdan protivnik savremenih američkih aviona, uključujući F-15 Eagle, F/A-18 Super Hornet, pa čak i F-35 Lightning II, piše izdanje.

Prema rečima ovog stručnjaka, ruski lovac je veoma manevarski i ima motore sa kontrolom vektora potiska. Osim toga, sposoban je da razvije nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja, a to su već znaci lovca pete generacije. Konstruisan za nadmoć u vazduhu, Su-35S je sposoban da nosi „veliku količinu oružja“ na 12 podvesnih tačaka, uključujući i za napade po objektima dejstva na površini.

Generalno, prema Suciu, ruski Su-35S je „veoma dobar” lovac koji može da se takmiči sa savremenim zapadnim avionima, ali su američki ipak bolji.

(Peter Suciu/TV Forum)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)