ALBANIJA BI I IZBEGLICE I PARE: U Rim u goste premijerki Meloni stigli Riši Sunak, Edi Rama i Ilon Mask (FOTO)

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

18. 12. 2023. u 17:36

U parku Kastela Sant Anđelo u Rimu, u prostoru specijalno postavljenom uoči Božića pod imenom "Atreja" premijerka Italije Đorđa Meloni čitavog dana u subotu primala je goste iz sveta, pristigli su Riši Sunak, albanski kolega lider Edi Rama i najbogatiji čovek sveta Ilon Mask sa jednim od sinčića na ramenima i porukom Italiji "pravite decu".

АЛБАНИЈА БИ И ИЗБЕГЛИЦЕ И ПАРЕ: У Рим у госте премијерки Мелони стигли Риши Сунак, Еди Рама и Илон Маск (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak je najpre razgovarao sa italijanskom premijerkom Meloni u Palati Kiđi, gde je konstatovano da su odnosi između Rima i Londona sve čvršći. Sledeće teme su bile pitanje rešavanja problema sa izbeglicama, ekonomija kao i ona vezana za odbranu.

Po pitanju izbeglica premijerka je razgovarala i sa albanskim premijerom Edi Ramom i o Sporazumu Albanije i Italije o izgradnji dva centra za migrante i njegovom privremenim suspendovanju od strane Ustavnog suda Albanije. Rama je podvukao da nema ničega protivustavnog, sa nadom da će se to pitanje veoma brzo deblokirati.

U popodnevnim satima na slavlju partije desnice Đorđe Meloni Italijanska braća učestvovala su oba lidera, a pre toga na sceni se pojavio najbogatiji čovek sveta Ilon Mask sa sinčićem na leđima. Vidno raspoložen Mask je govorio o više tema "ja sam ambijentalista, ali ne možemo demonizvati benzin i gas u kratkom vremenu, preterujemo kao da možemo nešto brzo promeniti u vezi sa klimatskim promenama".

Foto: Tanjug/AP

Potom je Mask pohvalio Italiju kako je zgodno mesto za investicije, ali je upozorio na veliki rizak od pada nataliteta, kao i neke druge industrijalizovane zemlje: "Italijani, pravite decu jer će bez njih nestati vaša kultura". Na njegovoj listi upozorenja su i Japan i Francuska.

- Migracija ne može razrešiti demografski problem, nestaće vaša kultura. Dobro je došla ona migracija koja hoće da radi, ali ne ona ilegalna - poručuje Mask.

Sa iste pozornice obratio se abanski lider Rama sa porukom da je imao zahteve i od drugih zemalja EU za gradnju centara na tlu njegove zemlje, ne pomenuvši imena zemalja, ali "to su zemlje rođaci ali ne braća kao Italija".

Foto: Tanjug/AP

U takvom je tonu protekla fešta partije desnice italijanske premijerke, gde je bio prisutan vrh partije odnosno oni koji su je i osnovali. "Atreja" je simbol te partije od 1988.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima