POGLEDAJTE KAKO JE ZAPLENJENO 7,5 TONA KOKAINA MEĐU TUNJEVINOM: Otkriveno na koji način je radio balkanski kartel (VIDEO)

Novosti online

12. 12. 2023. u 15:39

ŠPANSKA policija zaplenila je 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike u severozapadnoj luci u Vigu, a koji je bio skriven u smrznutoj tunjevini koja je trebalo da bude distribuirana širom Evrope.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ЗАПЛЕЊЕНО 7,5 ТОНА КОКАИНА МЕЂУ ТУЊЕВИНОМ: Откривено на који начин је радио балкански картел (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ Jutjub/ Atlántico

U akciji je uhapšeno i 20 osoba koje pripadaju dvema organizacijama sa Balkana, što je, kako se navodi, ''veliki udarac'' jednoj od najsnažnijih distributivnih mreža u Evropi, prenosi Rojters.

Policija navodi da je to najveća količina koja je ikad zaplenjena u Galiciji, atlantskom regionu Španije koji su krijumčari decenijama unazad koristili za distribuiranje droge u Evropu.    

Krijumčarska mreža osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu smrznutom robom iz raznih delova sveta, kao i za ulaganje u nekretnine, i koristila je kao paravan za šverc droge.

Policija je tokom višemesečnog nadzora kompanije utvrdila da firma prikriva umešanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera sa oznakama raznih kompanija iz celog sveta u druge luke na Iberijskom poluostrvu.

Policija je zaplenila i 3,5 tona kokaina skrivenog u transportnim kontejnerima u luci u Valensiji.

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA: Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)