AMERIČKI PROFESOR: Izjave o zastoju ukrajinske protivofanzive su pogrešne, odnos snaga se pomerio u korist Rusije

Novosti online

12. 12. 2023. u 15:35

AMERIČKI politikolog, profesor Univerziteta u Čikagu Džon Miršajmer, na pitanje da li veruje da je Ukrajina zaista izgubila u oružanom sukobu i da to nekako priznaju svi osim šefa Ukrajine Zelenskog, odgovorio je da se, po njegovom mišljenju, odnos snaga u ukrajinskoj krizi sada jasno pomerio ka ruskoj vojsci.

АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР: Изјаве о застоју украјинске противофанзиве су погрешне, однос снага се померио у корист Русије

Foto AP

Miršajmer je to naglasio, uprkos činjenici da su mnogi na Zapadu nedavno tvrdili da je situacija na frontu zašla u ćorsokak i da su bilo kakve promene u trenutnoj situaciji malo verovatne. Međutim, prema mišljenju američkog politikologa, takve izjave su pogrešne.

Američki ekspert je primetio da situacija na ukrajinskim frontovima ni u kom slučaju nije ćorsokak, odnos snaga se promenio u korist ruske vojske. Odnos gubitaka trenutno ne ide u korist Ukrajincima, što će u budućnosti doprineti napredovanju ruskih snaga.

Pored toga, Miršajmer je dodao da je direktan dokaz da je odnos snaga u potpunosti na strani Rusije i ofanziva ruskih oružanih snaga na nizu deonica linije borbenog kontakta i činjenica da ruska vojska uspešno napreduje.

Ranije je jedan broj vodećih zapadnih izdanja objavio izveštaje da je situacija u Ukrajini u ćorsokaku, usled čega nijedna strana oružanog sukoba nije u stanju da pobedi na bojnom polju.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)