POLITIČARI I VASPITAČI NAPASTVOVALI DECU: Kako je opsežnom policijskom akcijom uhapšeno čak 80 pedofila

Nastavnici, lokalni odbornici, sportski treneri, inženjeri, nezaposleni... Najrazličitiji spektar zanimanja prisutan je među čak 80 osoba osumnjičenih za pedofiliju koji su uhapšeni u Francuskoj. To se smatra najobimnijom policijskom akcijom te vrste u ovoj zemlji. Cela država zgrožena je ovim morbidnim oktrićem.

ПОЛИТИЧАРИ И ВАСПИТАЧИ НАПАСТВОВАЛИ ДЕЦУ: Како је опсежном полицијском акцијом ухапшено чак 80 педофила

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Hapšenja su simultano izvršena širom Francuske, tokom protekle sedmice, u 53 departmana, uključujući i prekomorske teritorije. Uhapšeni imaju do tridesetak do preko šezdeset godina, i obuhvataju sve društvene katetorije.  Naglašeno je da u ovakvoj vrsti kriminala nema karaketiristčnog godišta i socijalnog statusa.

Dvojica profesora posedovala su tajno snimljene fotografije i video snimke svojih đaka sa seksualnom konotacijom. Jedan od njih seksualno  je napastvovao najmanje jednog učenika. Priveden je čak i vaspitač u domu za hendikepiranu decu! Među uhapšenima, destak ih je osumnjičeno za silovanje ili seksualnu agresiju nad maloletnicima. Ostali su skupljali i zamenjivali pedofilski materijal.

Javnost je dodatno razgnevila vest da je privedeni vaspitač već bio osuđen za silovanje pre nekoliko decenija, ali da je ipak mogao da obavlja zanimanje koje je u kontaktu s decom. To je uspeo tako što je promenio ime i prezime. Udruženja za zaštitu dece traže da država i pravosuđe budu budniji u ovakvim slučajevima. Događa se da pedofili upravo rade na takvim poslovima, jer su mnogi od njih tražili način da budu u blizini dece.

Pronađeno je mnogo fotografija sa, kako se ističe, hiljadama žrtava. Tokom pretresa otkriveno je oko sto hiljada fotografija i video-zapisa. Neki od ovih snimaka su, navodi se, ekstremno nasilni. Uhapšeni pedofili su ih čuvali u kompjuterima, na spoljnim diskovima, u telefonima. Menjali su ih preko interenta, a istragu je zapanjio podatak da je tada umelo da bude i hiljadu konekcija na mreži u minutu.

Među privedenima, 51 je izveden pred sudiju po hitnom postupku, trinaestoro je zadržano u zatvoru, dok je 38 ostalo pod sudskom kontrolom.  Ispitivanja će utvrditi stepen odgovornosti i ponašanja. Istrage se nastavljaju. Traže se i deca sa fotografija, da bi se utvrdilo dokle je sve to išlo. Jer, ističe se, nije sve bilo virtualno, već je bilo i konkretnih napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama