ORBAN JASAN: Na sastanku EUCO treba da se uzdržimo od priče o članstvu Ukrajine u EU

Tanjug

07. 12. 2023. u 21:15

PREMIJER Mađarske Viktor Orban saopštio je danas da bi Evropska unija trebalo da se uzdrži od razgovora o pristupnim pregovorima Ukrajine u EU, tokom predstojećeg decembarskog sastanka Evropskog saveta (EUCO ).

ОРБАН ЈАСАН: На састанку EUCO треба да се уздржимо од приче о чланству Украјине у ЕУ

Foto: Profimedia

- Imao sam iskren telefonski razgovor sa španskim premijerom Pedrom Sančesom. Moja poruka je jasna - treba da se suzdržimo od razgovaranja o prijemu Ukrajine tokom decembarskog sastanka EUCO, jer ne postoji jedinstvo članica evropskog bloka po ovom pitanju - naveo je Orban na platformi Iks (Tviter).

Oglasio se i premijer Španije Pedro Sančes nakon razgovora sa Orbanom.

- Razgovarao sam sa mađarskim kolegom o napretku Ukrajine ka prijemu u EU, uoči sednice Evropskog saveta sledeće nedelje. Proširenje (EU) je investicija u mir, bezbednost, stabilnost i prosperitet. Kao trenutna predsedavajuća Evropskog saveta, Španija će učiniti sve što je moguće da se postigne konsenzus među 27 članica i da se održi finansijska i vojna pomoć Ukrajini usled ruske invazije. Odbrana na bazi međunarodnog prava je jedna od temelja EU - naveo je Sančes na Iksu.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo