"NE MOGU DA PREDVIDIM ŠTA ĆE SE TAČNO DOGODITI" Rjabkov: Amerika želi da izazove nemire i smeni vlast u Rusiji

Novosti onlajn

28. 11. 2023. u 09:05

SJEDINjENE Države se sve više fokusiraju na promenu vlasti i organizovanje unutrašnjih nemira u Rusiji, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

НЕ МОГУ ДА ПРЕДВИДИМ ШТА ЋЕ СЕ ТАЧНО ДОГОДИТИ Рјабков: Америка жели да изазове немире и смени власт у Русији

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- SAD, ne samo da su pokrenule hibridni rat protiv Rusije, koji se vodi, po svemu sudeći, do poslednjeg Ukrajinca i koji i dalje ima zadatak da se nanese strateški poraz Rusiji, demonstriraju sve veći fokus na promenu vlasti ovde, organizovanje unutrašnjih ruskih nemira - rekao je zamenik ministra.

Prema njegovim rečima, u ovim uslovima, scenario konfrontacije između Moskve i Vašingtona postao je „datost od koje se mora polaziti“. Istovremeno, Rjabkov nije isključio da bi dalja eskalacija Sjedinjenih Država mogla dovesti do prekida rusko-američkih diplomatskih odnosa.

- Raspon izbora je, uzimajući u obzir raspoloženje u Vašingtonu, mali. Čisto negativna opcija je dalja eskalacija, sve do (u diplomatskom pravcu) prekida izuzetno tankih bilateralnih odnosa. Ili manje dramatična opcija: potpuno obuzdavanje Rusije i Kine sa elementima dijaloga, u kombinaciji sa aktivnim pokušajima da se stvori raskol većine u svetu koja se ne slaže sa zapadnim svetskim poretkom, zasnovanom na pravilima - objasnio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Rjabkov je dodao da ne može da „predvidi šta će tačno prevladati“ u američkoj politici.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima