"POTREBNE SU NAM TRI POBEDE" Zelenski priznao - "Neće biti lako"

Novosti onlajn

26. 11. 2023. u 14:58

UKRAJINA mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao i da savlada otpor onih koji se protive početku pregovora o njenom pristupanju Evropskoj uniji, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Letonije Edgarom Rinkevičem u Kijevu.

ПОТРЕБНЕ СУ НАМ ТРИ ПОБЕДЕ Зеленски признао - Неће бити лако

Foto Tanjug/AP

- Potrebne su nam tri pobede. Prva pobeda - u Kongresu“, rekao je Zelenski.

On je priznao da neće biti lako dobiti podršku u američkom Kongresu za izdvajanje sredstava Ukrajini. Međutim, Kijev mora učiniti sve da dobije ovu pomoć, dodao je on.

- Druga (pobeda) - potrebna nam je podrška Evropske unije kako bi paket od 50 milijardi (pomoći) ostao. Nisu svi u Evropskoj uniji danas spremni da podrže ovaj paket - priznao je Zelenski.

On je naveo i Kijev mora da izbegne pretnju veta jedne ili više zemalja EU na odluku da počne pregovore sa Ukrajinom o pridruživanju zajednici.

- Treća priča je otvoreni dijalog o našem budućem članstvu u Evropskoj uniji - dodao je on.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su Oružane snage Ukrajine samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika, oko 1.800 jedinica naoružanja i tehnike.

(Sutnjik)

BONUS VIDEO:

NOVI PONOS NAŠE VOJSKE: Pogledajte šta je prikazano na vojnom aerodromu u Batajnici


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!