FINSKA JASNA: Ne želimo politički dijalog sa Rusijom o situaciji na granici

Novosti online

25. 11. 2023. u 13:01

FINSKE vlasti ne nameravaju da se uključuju u političku raspravu s Moskvom povodom situacije na istočnom delu granice prema Rusiji, rekao je premijer Peteri Orpo, prenela je TV Yle.

ФИНСКА ЈАСНА: Не желимо политички дијалог са Русијом о ситуацији на граници

Foto: Piksabej

- Spremni smo da razmotrimo to pitanje na diplomatskom nivou…. Sa Rusijom se ne vode nikakve političke diskusije - rekao je on.

Pogranična služba Finske ranije je saopštila da opunomoćeni predstavnici pograničnih službi imaju redovne sastanke ali da razgovori nisu doveli do rešenja koje bi stabilizovalo situaciju na terenu.

Finska zatvorila četiri od osam pograničnih prelaza prema Rusiji, pod izgovorom da strahuje od priliva nelegalnih migranata, a na tom potezu počela je i podizanje ograda. Moguće zatvaranje granice s Rusijom najavila je i Estonija ali i Norveška, koja priznaje da nema problema s nelegalnim migrantima.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je rusofobska politika, koju vode rukovodioci Finske, za duboko žaljenje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost