EU ĆE ISKORISTITI PRIMIRJE ZA ISPORUKU VEĆE HUMANITARNE POMOĆI Fon der Lajen: Delim radost porodica koje uskoro ponovo mogu da zagrle svoje

Novosti onlajn

22. 11. 2023. u 09:56

PREDSEDNICA Evropska komisije Ursula fon der Lajen oglasila se povodom dogovora o primirju između Izraela i Hamasa i obećala je da će EU nastojati da iskoristi pauzu u borbama za isporuku veće humanitarne pomoći u region.

ЕУ ЋЕ ИСКОРИСТИТИ ПРИМИРЈЕ ЗА ИСПОРУКУ ВЕЋЕ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ Фон дер Лајен: Делим радост породица које ускоро поново могу да загрле своје

FOTO: Tanjug/AP

- Svim srcem pozdravljam postignuti sporazum o oslobađanju 50 talaca i pauzi u neprijateljstvima. Svaki dan koji provedu kao taoci terorista je previše za sve majke i decu. Delim radost porodica koje uskoro ponovo mogu da zagrle svoje najmilije. Zahvalna sam svima onima koji su poslednjih nedelja neumorno radili i posredovali u ovom sporazumu. Pozivam teroristički Hamas da odmah oslobodi sve taoce i omogući im da se bezbedno vrate kući - navodi se u saopštenju Fon der Lajenove, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Prema njenim rečima, Evropska komisija će učiniti sve da iskoristi pauzu za humanitarnu intervenciju u Gazi.

- Zamolila sam komesara Janeza Lenarčiča da poveća naredne isporuke u Gazu što je pre moguće, kako bi se ublažila humanitarna kriza - navodi se u saopštenju Fon der Lajenove.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!