ODLUKA USVOJENA: Evropski parlament otvara kancelariju u Kijevu na zahtev ukrajinskih zvaničnika

Tanjug

22. 11. 2023. u 09:02

EVROPSKI parlament pristao je da otvori kancelariju u Ukrajini kako bi povećao svoju podršku ukrajinskom parlamentu, nakon zahteva najviših zvaničnika ukrajinske vlade, navodi se u dokumentu biroa Evropskog parlamenta u koji je imao uvid Euraktiv.

ОДЛУКА УСВОЈЕНА: Европски парламент отвара канцеларију у Кијеву на захтев украјинских званичника

Foto: Goran Čvorović

Odluka usvojena u ponedeljak uveče ima za cilj da olakša odnose sa ukrajinskim parlamentom, posebno da ga poveže sa „relevantnim odborima” Evropskog parlamenta i da olakša administrativni rad.

Biro je telo Evropskog parlamenta odgovorno za administrativne odluke o unutrašnjem funkcionisanju institucije. Evropski parlament ima kancelariju za vezu za svaku državu članicu, koja pomaže u kontaktu Parlamenta sa državama članicama, prenose mediji.

Prema dokumentu, samo je nekoliko kancelarija Evropskog parlamenta osnovano u neevropskim gradovima, uključujući Njujork, Adis Abebu i Džakartu „gde je osoblje parlamenta upućeno na Delegaciju EU”.

Delegacija EU u svakoj zemlji koja nije članica EU je diplomatsko predstavništvo EU u okviru Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima