TUŽNE VESTI IZ GAZE: SZO - "Dve prerano rođene bebe umrle u bolnici Al Šifa pre evakuacije"

Tanjug

21. 11. 2023. u 13:45

PORTPAROL Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Kristijan Lindmajer saopštio je danas da su dve prevremeno rođene bebe umrle u opkoljenoj bolnici Al Šifa u Gazi pre evakuacije u nedelju, javlja "Al Džazira".

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ ГАЗЕ: СЗО - Две прерано рођене бебе умрле у болници Ал Шифа пре евакуације

Foto. Tanjug/AP

- Deca su te noći umrla isključivo zbog nedostupne medicinske brige - dodao je Lindmajer.

U nedelju je Svetska zdravstvena organizacija pomogla pri evakuaciji 31 prevremeno rođene beba iz Al Šife, dok je 28 beba u ponedeljak odvedeno preko granice u Egipat kroz granični prelaz Rafa. Preostala deca se trenutno nalaze u bolnicama na jugu Gaze.

UNICEF je otkrio da je 20 od 28 beba prebačeno u Egipat bez pratnje roditelja. Portparol UNICEF-a Džejms Elder rekao je u Ženevi da razlozi variraju, od nemogućnosti nekih roditelja da pređu granicu, dok su druga deca izgubila porodice.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)