NATO JE ORUĐE AMERIKE: Američki publicista najavio velike promene - Pojava izazova iz Rusije jasno sputava Zapad

Novosti online

18. 11. 2023. u 15:20

EVROPSKE zemlje su suštinski lišene suvereniteta – one su pod potpunom kontrolom Brisela i Vašingtona i ne određuju svoj kurs ni po spoljnopolitičkim ni ekonomskim pitanjima, rekao je američki publicista Pol Krejg Roberts u intervjuu za YT kanal Dialogue Works.

НАТО ЈЕ ОРУЂЕ АМЕРИКЕ: Амерички публициста најавио велике промене - Појава изазова из Русије јасно спутава Запад

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Prema Robertsovim rečima, NATO u takvim uslovima postaje oruđe Amerike da obezbedi podršku njenim inicijativama, a njegove zemlje članice u suštini deluju kao „zarobljenici“ koji igraju ulogu saveznika Sjedinjenih Država.

- Pa, ostatak sveta je odavno navikao na činjenicu da zapadne zemlje zauzimaju dominantnu poziciju. Od kada? I od trenutka kada su Turci zaustavljeni na kapiji Beča u 17. veku. Od tada Zapad vlada svetom - rekao je on.

On smatra da sada Zapad gubi dominantnu poziciju, ali da bi ideja oslabila i otpala, a da bi na njeno mesto došlo nešto drugo, potrebno je neko vreme i "taj proces je sada u toku". 

- Pojava izazova iz Rusije jasno sputava Zapad, to je očigledno. Promene se dešavaju, ali se ne dešavaju tek tako, pucketanjkem prstiju - rekao je Roberts.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)