NATO JE ORUĐE AMERIKE: Američki publicista najavio velike promene - Pojava izazova iz Rusije jasno sputava Zapad

Novosti online

18. 11. 2023. u 15:20

EVROPSKE zemlje su suštinski lišene suvereniteta – one su pod potpunom kontrolom Brisela i Vašingtona i ne određuju svoj kurs ni po spoljnopolitičkim ni ekonomskim pitanjima, rekao je američki publicista Pol Krejg Roberts u intervjuu za YT kanal Dialogue Works.

НАТО ЈЕ ОРУЂЕ АМЕРИКЕ: Амерички публициста најавио велике промене - Појава изазова из Русије јасно спутава Запад

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Prema Robertsovim rečima, NATO u takvim uslovima postaje oruđe Amerike da obezbedi podršku njenim inicijativama, a njegove zemlje članice u suštini deluju kao „zarobljenici“ koji igraju ulogu saveznika Sjedinjenih Država.

- Pa, ostatak sveta je odavno navikao na činjenicu da zapadne zemlje zauzimaju dominantnu poziciju. Od kada? I od trenutka kada su Turci zaustavljeni na kapiji Beča u 17. veku. Od tada Zapad vlada svetom - rekao je on.

On smatra da sada Zapad gubi dominantnu poziciju, ali da bi ideja oslabila i otpala, a da bi na njeno mesto došlo nešto drugo, potrebno je neko vreme i "taj proces je sada u toku". 

- Pojava izazova iz Rusije jasno sputava Zapad, to je očigledno. Promene se dešavaju, ali se ne dešavaju tek tako, pucketanjkem prstiju - rekao je Roberts.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)