VOLSTRIT DŽURNAL: Bajden verovatno neće biti optužen zbog poverljivih dokumenata

Tanjug

17. 11. 2023. u 00:30

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden verovatno neće biti optužen u okviru istrage specijalnog tužioca o njegovom postupanju sa poverljivim dokumentima, preneo je danas Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore.

ВОЛСТРИТ ЏУРНАЛ: Бајден вероватно неће бити оптужен због поверљивих докумената

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Navodno, očekuje se da će specijalni tužilac Robert Hur objaviti izveštaj u narednih nekoliko meseci, potencijalno pre kraja ove godine, i očekuje se da će izveštaj oštro kritikovati to kako su Bajden i njegovi saradnici rukovali poverljivim državnim dokumentima, prenosi Rojters.

Ni kancelarija specijalnog tužioca ni Bela kuća nisu komentarisale ove navode o izveštaju.

Američki državni tužilac Merik Garland u januaru je imenovao Hura za specijalnog savetnika koji treba da istraži neadekvatno čuvanje poverljivih dokumenata u Bajdenovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, kao i u kancelariji istraživačkog centra u Vašingtonu.

Bajden je ispitan prošlog meseca u okviru istrage, a prethodno je izjavio da je bio iznenađen što su poverljivi dokumenti otkriveni u njegovoj kući i očekivao je da će se to na kraju smatrati nevažnim.

Opsežnija istraga o postupanju sa poverljivim dokumentima usmerena je na Bajdenovog glavnog republikanskog potencijalnog rivala za izbore 2024, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je krivično optužen u tom slučaju.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove