HRANU, VODU I KISEONIK DOBIJAJU KROZ CEV: Nastavlja se spasavanje radnika zatrpanih u tunelu u Indiji

Novosti onlajn

15. 11. 2023. u 11:03

SPASILAČKI timovi ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika zarobljenih u srušenom tunelu na auto-putu u Indiji, pošto ogromne gromade blokiraju napore da se otvori prolaz za evakuaciju, rekli su zvaničnici.

ХРАНУ, ВОДУ И КИСЕОНИК ДОБИЈАЈУ КРОЗ ЦЕВ: Наставља се спасавање радника затрпаних у тунелу у Индији

Foto: Tanjug/AP Photo

Prošlo je tri dana otkako se tunel srušio, ali radnici su i dalje bezbedni i zdravi, rekao je Rojtersu jedan zvaničnik uključen u spasilačke operacije.

Zarobljeni muškarci dobijaju hranu, vodu i kiseonik kroz cev od nedelje ujutru, nakon što se tunel srušio u 5.30 ujutro po lokalnom vremenu.

- Iz Nju Delhija se dovozi teška mašina da bi se ubacila cev za evakuaciju jer je sadašnja blokirana stenama - rekao je za Rojters zvaničnik Sektora za vanredne situacije u državi Utar Pradeš.

Oko 50-60 muškaraca radilo je u noćnoj smeni u tunelu od 4,5 km, koji se gradi u susednoj državi Utarakand, na nacionalnom auto-putu.

Lokalni mediji javili su u utorak da su oni bliže izlazu iz tunela uspeli da izađu, dok je 40 onih koji su bili dublje unutra zarobljeno.

Radovi na tunelu počeli su 2018. godine i trebalo je da budu završeni do jula 2022. godine, što je sada odloženo do maja 2024. godine, navodi se u saopštenju vlade.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!