SANDEJ TAJMS TVRDI: Odnosi između Ukrajine i zapadnih obaveštajnih agencija se pogoršavaju

P. Z. S. / RVvoenkor

13. 11. 2023. u 00:15

U ČLANKU se navodi da je primetno zahlađenje i napetost u odnosima ukrajinskih i zapadnih obaveštajnih službi zbog postojećih nedoslednosti u delovanju i straha da će rad ukrajinskih obaveštajnih službi baciti senku na zapadne obaveštajne službe.

САНДЕЈ ТАЈМС ТВРДИ: Односи између Украјине и западних обавештајних агенција се погоршавају

Foto: Google maps/Vikipedija


Prema ekspertu, zabrinutost izazivaju metode ukrajinskih specijalnih službi - izvođenje terorističkih napada na vojsku i političare na ruskoj teritoriji i rizik da će Zapad za to morati da odgovara.

-Izgleda da Moskva i dalje veruje da Ukrajinci rade ono što im Zapad kaže... Strah je da bi Moskva napade unutar zemlje mogla smatrati marionetskim napadima i preduzeti mere odmazde direktno protiv Zapada, kaže analitičar publikacije.

Pored toga, zapadne obaveštajne službe zabrinute su zbog nepredvidivosti i neprozirnosti delovanja ukrajinskih obaveštajnih službi, kao i „nespremnosti da odgovore na zabrinutost saveznika“.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove