STIGLA HUMANITARNA POMOĆ: Bez obzira na rizike zalihe donete u bolnicu Al Šifa u Gazi

Tanjug

08. 11. 2023. u 22:35

AGENCIJA Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštile su danas da je, uprkos ogromnim rizicima, humanitarna pomoć stigla u bolnicu Al Šifa u gradu Gaza.

СТИГЛА ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ: Без обзира на ризике залихе донете у болницу Ал Шифа у Гази

Foto: AP Photo

-UNRWA je omogućila isporuku SZO preko potrebnih hitnih medicinskih zaliha i lekova bolnici Al Šifa u gradu Gaza, uprkos ogromnim rizicima za naše osoblje i partnere zbog nemilosrdnog bombardovanja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su zdravstveni uslovi u najvećoj bolnici u Pojasu Gaze i jednoj od najstarijih palestinskih zdravstvenih ustanova katastrofalni.

-Zdravstvenim ustanovama ponestaje zaliha i goriva. Više od mesec dana nije dozvoljena isporuka goriva u Pojas Gaze, uključujući bolnicu Al Šifa, ističu iz UNRWA i SZO.

Ističe se da bolnice i objekti poput postrojenja za desalinizaciju i pekare ne mogu da rade bez goriva.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima