RUKAMA KOPAJU PO RUŠEVINAMA, TRAGEDIJA KAKVU NEPAL NE PAMTI: Raste broj žrtava razornog zemljotresa (FOTO)

Srna

04. 11. 2023. u 15:13

SPASIOCI u Nepalu rukama kopaju kako bi u ruševinama kuća pronašli preživele posle najgoreg zemljotresa u zemlji u posljednjih osam godina, u kojem je poginulo 157 ljudi, a zgrade se potresle čak do Nju Delhija.

РУКАМА КОПАЈУ ПО РУШЕВИНАМА, ТРАГЕДИЈА КАКВУ НЕПАЛ НЕ ПАМТИ: Расте број жртава разорног земљотреса (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres je pogodio oblast Džajarkot na zapadu himalajske države u 23.47 časova, a magnituda je iznosila 6,4, saopštio je nepalski Nacionalni seizmološki centar, piše Rojters.

Nemački istraživački centar za geonauke izmjerio je magnitudu 5,7, a Geološki zavod SAD 5,6.

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici strahuju da bi broj mrtvih mogao da poraste jer su prvi spasioci tek jutros stigli do brdovite oblasti u blizini epicentra, oko 500 kilometara zapadno od glavnog grada Katmandua.

Foto: Tanjug/AP

- Broj povređenih mogao bi da bude u stotinama, a i broj smrtnih slučajeva bi mogao da poraste - rekao je Rojtersu telefonom Hariš Čandra Šarma, zvaničnik okruga Džajarkot.

Foto: Printskrin/Tviter/@SehjanHayat

Iako snaga zemljotresa nije bila velika, šteta i broj poginulih su veliki zbog lošeg kvaliteta gradnje u toj oblasti i zato što se potres desio dok su ljudi spavali.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo