BEG NA OSTRVO: Francuski Jevreji traže spas na Korzici

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova registrovalo je 850 antisemitskih akata od početka novih skuoba između Izraela i Hamasa. Zanimljivo je da nijedan incident ovakve vrste nije zabeležen na Korzici!

БЕГ НА ОСТРВО: Француски Јевреји траже спас на Корзици

Foto: Shutterstock/itpicker

Rabin na ovom ostrvu Levi Penson naglašava da se lokalno stanovništvo lepo odnosi prema Jevrejima u trenutnoj situaciji.

- Nijedan član naše zajednice nije se žailo niti je imao bilo kakvu primedbu. Usuđujem se da verujem da nema pojedinaca koji smišljaju ideje podrške varvarskim aktima. U svakom slučaju, na ulicama, ne osećamo bilo kakvo neprijateljstvo – izjavio je rabin.

Penson ističe da je zbog svega dobio desetine pozive članova jevrejeske zajednice iz Francuske koji se raspituju o mogućnosti da se nastane na Korzici!

- Dobijam poruke panike, osećanja nebezbednosti, od prijatelja i bliskih ljudi iz kontinentalnog dela zemlje, koji se raspituju, eventualno da se presele na Korziku. Dobio sam desetak poziva protekle sedmice – poručio je korzikanski rabin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima