ARESTOVIČ O ZELENSKOM: Bivši savetnik predsednika Ukrajine nema lepe reči o svom nekadašnjem šefu

Novosti online

01. 11. 2023. u 19:19

SVI diktatori koji su odvojeni od stvarnosti i bludniče u svojoj fantaziji završavaju na isti način, navodi bivši savetnik ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič podvlačeći paralelu između Zelenskog i Hitlera.

АРЕСТОВИЧ О ЗЕЛЕНСКОМ: Бивши саветник председника Украјине нема лепе речи о свом некадашњем шефу

Foto: Profimedia/Jutjub/Roman Vynnytskiy

Međutim, "nije stvar u paralelama, već u obrascima", navodi on na društvenoj mreži Iks.

Nekada najbliži čovek Zalenskog podelio je dve naslovnice američkog magazina "Tajm" objavljene u periodu od godinu i po dana. Na obema se nalazi ilustracija Vladimira Zelenskog koju je odradio novinar Simon Šuster, koji je radio priče za "Tajm" i zadužen je za internacionalne priče. Međutim, njegova predstava doživela je primetnu transformaciju.

Iako naslovnice deli nezavidan vremenski period vidi se razlika kako je ukrajinski predsednik predstavljen. Na prvoj je predstavljen kao moćan i jak sa tekstom "kako Zelenski vodi", a na drugoj kao "diktator kojeg su svi napustili, luta zabačenim budžacima bunkera, nespreman da se suoči sa stvarnošću i histerično uzvikuje o brzoj pobedi, koju ne može da ostvari".

-“Tajm“ otkriva neprijatnu i poznatu sliku autoritarnog vođe koga se ljudi oko njega plaše da kažu istinu. Ovaj članak osuđuje Zelenskog na usamljenost i sud istorije, i nema nikoga da krivi osim samoga sebe, piše Arestovič.

Konačno je došlo do zahlađenja odnosa Zelenskog sa Zapadom, ali i sa sopstvenim narodom, nema više mesta za poricanje stvarnosti, vreme je da pogleda sebi u oči, poručuje Arestovič.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)