U RIMU LOV NA “RUŽIČASTI KOKAIN” NAMENJEN BOGATAŠIMA: Nije važno koliko košta samo da se dođe do njega

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti iz Rima

22. 10. 2023. u 20:32

U ITALIJANSKOM svetu opojnih supstanci pojavila se nova veoma skupa droga “ružičasti kokain”.

У РИМУ ЛОВ НА “РУЖИЧАСТИ КОКАИН” НАМЕЊЕН БОГАТАШИМА: Није важно колико кошта само да се дође до њега

Arhiva

"Droga visokog društva”, prvi put je otkrivena marta ove godine i krenulo je dilovanje jer dubokih džepova potencijalnih potrošača ima iako mu je cena veoma visoka, a korisnici ne pitaju koilko košta, 400 evra po dozi. Tako je u Rimu među osam uhapšenih rasturača droge u nedelju nađena i ova supstanca.

To je potpuno sintetička psihoaktivna supstanca (2C-B) sa teškim efektima halucinacija, supstanca koja je početkom 80. godina komercijalizivana kao lek u tretmanu raznih psihijatrijskih patologija, ali je zbog psihoaktivnog dejstva povučena sa tržišta. Na žalost počela je da se koristi u druge svrhe i postala narkotik uziman oralno ili udisanjem.

Efekti ružičastog kokaina je stvaranje priviđenja i izobličenje stvarnosti, od početne euforije često korisnik prelazi na uznemirenost, drhtnje, sve do pravog napada panike. To je droga za opijenost, neuravnoteženost, izmišljanje, opasnost koja je pri tom i veoma skupa. To je nešto mnogo više od kokaina i definiše se kao “droga visokog društva”, jer košta oko 400 evra po dozi.

Prva hapšenja u Italiji, kod osobe koja je posedovala ovu vrstu droge u nameri da je prodaje, usledilo je u mestu Vareze (Lombardija) potom u regionu Marke i kako je utvrdila Finansijska policija košta oko 150.000 evra po jednom kilogramu. Ova vrsta droge se proizvodi u laboratoriji u južnoafričkim zemljama i izaziva mnogo snažnije dejstvo na korisnike od one belog praha do sada poznatog.

Ova vrsta kokaina obojena je prehrambenim bojama kako bi se razlikovao od drugih vrsta tako često miriše na jagode. Zahvaljujući njegovoj nepogrešivoj boji čini ga “više brendom nego specifičnom supstancom”.

U Rimu u akciji hapšenja dilera u nedelju u raznim zonama grada  završilo je u lisicama 8 osoba: Toko hapšenja zaplenjen je i ružičasti kokain nađen kod jednog 20. godišnjeg Kolumbijca u zaustavljenom automobilu na periferiji grada. Uhapšeni su muškarac i žena sa nekoliko omota ružičaste droge, vaga za merenje i dva mobilna telefona, a potom je policija u stanu tog muškarca pronašla još pola kilograma takve droge sakrivene u kutiji za cipele.

Interesantno je da je među osam uhapšenih dilera najvšie onih koji su stigli u Italiju preko mora, Tunižanin, dvojica građana Nove Gvineje, jedan od njih je pri hapšenju pokušao da proguta kesu sa drogom ali su ga srečili policajci.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)