NAPAD VRLO VEROVATAN ILI OČEKIVAN: Slovenija povećala stepen bezbednosti

Novosti online

18. 10. 2023. u 22:30

SLOVENIJA je podigla procenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti.

НАПАД ВРЛО ВЕРОВАТАН ИЛИ ОЧЕКИВАН: Словенија повећала степен безбедности

Foto Tanjug-AP

Odbor slovenačkog parlamenta za nadzor obaveštajnih i bezbednosnih službi na hitnoj sednici upoznat je o proceni bezbednosne ugroženosti "u slučaju mogućih antiizraelskih protesta u Sloveniji", kao i o aktivnosti kontrolisanih službi s tim u vezi, saopšteno je iz Skupštine.

Procena pretnje podignuta je s drugog stepena, odnosno niske opasnosti, na treći stepen, odnosno srednju opasnost nakon nedavnih događaja na Bliskom istoku.

Međuresorna radna grupa za borbu protiv terorizma, koja koristi model pet nivoa, u opisu za srednji (žuti) nivo navodi da je "napad vrlo verovatan ili očekivan".

Sastanku u parlamentu prisustvovali su direktor Slovenačke obaveštajno-bezbednosne agencije Joško Kadivnik, generalni direktor policije Senad Jušić i pomoćnik direktora Uprave kriminalističke policije, koji su tokom rasprave davali objašnjenja i odgovarali na pitanja članova Komisije.

Skup podrške Palestinskoj upravi najavljen je za sutra u 17.00 časova na Trgu Republike u Ljubljani.

I Austrija je danas podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti (narandžasti) nivo i donela odluku da u narednom periodu oko 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)