TRAGEDIJA I HUMANITARNA KATASTROFA: Putin u Kini govorio o napadu na bolnicu u Gazi (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 10. 2023. u 13:13

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da je napad na bolnicu u Gazi tragedija i humanitarna katastrofa.

ТРАГЕДИЈА И ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА: Путин у Кини говорио о нападу на болницу у Гази (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/smotrim.ru

Kako ocenjuje, ova tragedija ukazuje na to da je potrebno što pre završiti palestinsko-izraelski sukob.

- Što se tiče napada na bolnicu, to što se dogodilo je tragedija. To je strašan događaj – tamo je na stotine mrtvih i ranjenih. To je katastrofa. Nadam se da će to biti signal da taj sukob treba što pre okončati. U svakom slučaju, treba ići ka tome da se stvori mogućnost za neke kontakte, pregovore - rekao je Putin.

Takođe je dodao da stiče utisak da bliskoistočni lideri ne žele produbljivanje palestinsko-izraelskog sukoba.

- Moj utisak nakon razgovora sa pet lidera regiona, a to su bili važni pravovremeni razgovori, jeste da niko ne želi nastavak, razvoj sukoba i pogoršanje situacije - kazao je ruski lider na pres-konferenciji nakon posete Kini.

On je dodao da se Rusija uvek zalagala za stvaranje palestinske države – nezavisne, suverene sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu.

- Postoje neslaganja unutar palestinskog društva – i Zapadna obala i Gaza, ali ne bih rekao da su u neprijateljskim odnosima... Treba težiti jedinstvu palestinskog društva, ali to je njihov posao - istakao je predsednik.

Putin smatra da bi formiranje nezavisne palestinske države stvorilo uslove za dugotrajni mir.

Podsećamo, u sinoćnjem bombardovanju bolnice u Pojasu Gaze poginulo je između 500 i 800 osoba, a izraelska i palestinska strana međusobno se optužuju za taj incident. Palestinci tvrde da je Izrael bombardovao bolnicu u kojoj je bio veliki broj pacijenata, dok izraelska strana tvrdi da je eksploziju izazvalo propalo lansiranje rakete Islamskog džihada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)