OVO JE MUŠKARAC OSUMNJIČEN ZA PUCNJAVU U BRISELU: Pucao po ljudima i uzvikivao "Allahu akbar" (VIDEO)

Novosti Onlajn

16. 10. 2023. u 21:43

MUŠKARAC Slajem Sloum navodno je večeras pucao iz kalašnjikova u centru Brisela, prilikom čega su ubijena dva muškarca.

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ ОСУМЊИЧЕН ЗА ПУЦЊАВУ У БРИСЕЛУ: Пуцао по људима и узвикивао Аллаху акбар (ВИДЕО)

Foto: Eks printskrin/ Marco Fattorini

Kako javljaju tamošnji mediji, pucnji su ispaljeni oko 19.15 časova u centru belgijske prestonice. Navodi se da je muškarac prvo upucao jednu osobu u predvorju, a kasnije još dve osobe u taksiju.

Poginuli su švedski fudbalski navijači uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske.

Počinilac je bio naoružan kalašnjikovim

Na snimcima se vidi kako muškarac koji nosi fluorescentni prsluk ulazi u skuter i beži. Tokom napada, muškarac je rekao da je vikao „Allahu Akbar“ („Allah je najveći“). U ruci drži oružje, koje je prema „La voik du Nord” kalašnjikov. Potraga za počiniocem je u toku i pojačane su mere bezbednosti oko stadiona Kralj Boduen, gde se fudbalska utakmica igra od 20.45. časova.

Kako piše list "Sudinfo", navodni počinilac je nakon zločina na Fejsbuku objavio video poruku u kojoj se opisao kao pripadnik terorističke organizacije i rekao da je ubio dvojicu nevernika. Veliki broj spasilaca je na licu mesta, a područje je ograđeno na velikom području. Navodni počinilac je još na slobodi.

Ranije tokom dana napisao je poruku o muslimanskom detetu koje je ove nedelje izbodeno nožem u Čikagu. On je objasnio da da je bio hrišćanin, „mi bismo to nazvali terorizmom, a ne brutalnim zločinom“.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima