ZAPELENA KOKAINA U HONG KONGU: Carinici pronašli 11 kg narkotika sakrivenog u invalidskim kolicima

Tanjug

15. 10. 2023. u 23:29

CARINICI na međunarodnom aerodromu u Hong Kongu otkrili su 11 kilograma supstance za koje se sumnja da je kokain sakriven u jastucima električnih invalidskih kolica, a muškarac koji je došao sa Kariba preko Pariza je uhapšen.

ЗАПЕЛЕНА КОКАИНА У ХОНГ КОНГУ: Цариници пронашли 11 кг наркотика сакривеног у инвалидским колицима

Foto: Tanjug/Ap

Kokain, procenjen na 1,5 miliona dolara, pronađen je kada je 51-godišnji muškarac u subotu prolazio kroz carinu, preneo je Bi-Bi-Si.

Uhapšeni bi mogao da se suoči sa doživotnom robijom ukoliko bude proglašen krivim za šverc kokaina.

Prema rečima carinika, osumnjičeni je invalidska kolica uneo kao jedan od dva komada prijavljenog prtljaga.

Dalji pregled je naložen kada je osoblje primetilo da su jastuk sedišta i naslon kolica ponovo ušiveni.

Čovek, koji nije iz Hong Konga i ima problema sa kretanjem, navodno je rekao zvaničnicima da je direktor kompanije za iznajmljivanje automobila i da mu je invalidska kolica pozajmio prijatelj.

Carinski zvaničnici rekli su da će pojačati provere posetilaca iz "regiona visokog rizika" da bi se borili protiv transnacionalne trgovine drogom.

Prema njihovim najnovijim statističkim podacima, 178 ljudi je uhapšeno zbog krivičnih dela trgovine drogom prošle godine.

To nije bio prvi put da je droga pronađena sakrivena u invalidskim kolicima na aerodromu.

Carinici u Njujorku su u novembru zaplenili kokain u vrednosti od 450.000 dolara pronađen u točkovima ženskih invalidskih kolica.

Kokain vredan gotovo 1,6 miliona dolara pronađen je u septembru prošle godine nabijen u presvlaku motornih invalidskih kolica u italijanskom gradu Milanu.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu