RUSI PRIZNALI AKCIJU NA NEBU: Podigli smo Su-27 da presretne "Global hok"

Tanjug

15. 10. 2023. u 14:45

RUSKA vojska je podigla je danas borbeni avion Su-27 kako bi sprečila američki izviđački dron "Global hok" da naruši rusku državnu granicu iznad Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

РУСИ ПРИЗНАЛИ АКЦИЈУ НА НЕБУ: Подигли смо Су-27 да пресретне Глобал хок

Foto: Printscreen

"Ruska kontrola vazdušnog prostora nad Crnim morem je 15. oktobra otkrila objekat koji se vazdušnim putem približavao državnoj granici Ruske Federacije. Da bi se identifikovao vazdušni cilj i sprečilo narušavanje državne granice, podignut je lovac Su-27 iz sastava PVO", saopštilo je ministarstvo odbrane, prenosi Interfaks.

Prema vojsci, posada ruskog lovca identifikovala je vazdušnu metu kao izviđački dron američkih vazduhoplovnih snaga, RK-4B Global hok.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da je prilikom približavanja Su-27, dron napravio zaokret i da nije došlo do narušavanja ruskog vazdušnog prostora.

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima