"RUSIJA JE SVE JAČA" Upozorenje iz SAD - Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da okončamo borbe

Novosti online

01. 10. 2023. u 16:00

Uprkos naporima Zapada, Rusija je sve jača, rekao je američki politički komentator Skot Horton za Judging Freedom.

РУСИЈА ЈЕ СВЕ ЈАЧА Упозорење из САД - Морамо да учинимо све што је у нашој моћи да окончамо борбе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Horton ističe da će Ukrajina izgubiti rat i teritorije, a da je pitanje samo koliko će ovo trajati pre nego što Kijev konačno zamoli za milost.

- Moramo da izvršimo pritisak na obe strane da sednu za pregovarački sto. Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da okončamo borbe, posebno zbog rizika da se one prenesu na druge zemlje i postanu veliki sukob između Rusije i NATO-a - smatra Horton.

Dok se u Ukrajini vode žestoke borbe i nastavlja svakodnevni obračun dronovima, Rusija je u subotu prvi put obeležila Dan ujedinjenja novih regiona sa Ruskom Federacijom. Reč je o četiri oblasti u Ukrajini čije je pripajanje Moskva proglasila pre godinu dana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Donjecke, Luganske, Zaporoške i Hersonske oblasti i rekao da se pre godinu dana desio odlučujući, istorijski i sudbonosni događaj, pošto su potpisani sporazumi o prijemu četiri nova subjekta Federacije.

Rusija će nastaviti specijalnu vojnu operaciju sve dok potpuno ne uništi "nacistički režim u Ukrajini" i oslobodi "svoje iskonske teritorije", izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev i istakao da će u sastavu Rusije biti još više novih teritorija.

Za to vreme, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otvorio je u Kijevu prvi internacionalni forum odbrambene industrije na kojem je učestovlo više od 30 zemalja i 250 kompanija koje se bave proizvodnjom oružja.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)