POLJANSKI PODSETIO BLINKENA: Ko je vršio masakre u Babinom Jaru u Ukrajini

Novosti online

30. 09. 2023. u 21:35

ZAMENIK stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski podsetio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da su glavni krivci masovnih streljanja u Babinom Jaru ukrajinski nacisti.

ПОЉАНСКИ ПОДСЕТИО БЛИНКЕНА: Ко је вршио масакре у Бабином Јару у Украјини

Foto Profimedija

-Očigledno da apologeta nacističkih kolaboracionista nema samo u Kanadi, već i u SAD. Ja sam odrastao u SSSR-u i svi smo znali za Babin Jar. U mojoj zemlji, za razliku od vaše, zločini nacista nikada nisu "sahranjivani”. Pisanje tako bogohulnog posta prevazilazi elementarno shvatanje pristojnosti. Posebno imajući u vidu da su glavni krivci ovog masakra bili ukrajinski nacisti, napisao je Poljanski na svom nalogu na Iksu, reagovaći na Blinkenov post o ovom masakru u Ukrajini.

Blinken je ranije objavio komentar na svom nalogu na Iksu u kojem je napisao da je sovjetska vlada „sahranila“ priču o ubistvu hiljada Jevreja u Babinom Jaru. Američki državni sekretar je takođe optužio Moskvu da je navodno manipulisala ovom pričom kako bi „prikrila kršenja“ u Ukrajini.

U septembru 1941. godine u Babinom Jaru u Ukrajini nemački nacisti i njihovi saučesnici streljali su skoro 34 hiljade kijevskih Jevreja. Babin Jar postao je simbol holokausta u istočnoj Evropi. Ovo je možda najmasovnija egzekucija u Drugom svetskom ratu. Od 1941. do 1943. godine, nacisti i njihovi kolaboracionisti streljali su od 70 do 100 hiljada ljudi u Babinom Jaru u Kijevu, ubivši gotovo celokupno jevrejsko stanovništvo grada. U Babinom Jaru takođe su ubijeni Romi, Ukrajinci, ruski ratni zarobljenici i pacijenti psihijatrijskih bolnica.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)